Cabinet Individual de Avocatură si Mediere

PRIMA PAGINĂ CABINET DOMENII SERVICII MEDIERE MAPĂ CONTACT
STROIE CĂTĂLIN - Cabinet Individual de Avocatura si Mediere
Cabinet Individual de Avocatura si Mediere STROIE CĂTĂLIN

Pledez pentru dumneavoastră !

Stiri

Cabinet de avocatura STROIE CĂTĂLIN       Principalele modificări aduse de proiect vizeaza:
  • revizuirea reglementarilor privind aplicarea clauzei de neconcurenta. Aplicarea clauzei de neconcurenta, in forma actuala, restrictioneaza dreptul la munca prin incalcarea prevederilor Constitutiei si ale principiilor fundamentale instituite chiar prin Codul muncii.
Astfel, angajatorul poate renunta unilateral la clauza de neconcurenta prevazuta in contract, plata indemnizatiei de neconcurenta incetand din luna urmatoare notificarii scrise a angajatului privind denuntarea acesteia.
  • revizuirea perioadelor de proba instituite pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca.
      Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 45 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere. Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
  • eliminarea interdictiei privind angajarea succesiva a mai mult de trei persoane pe perioade de proba pentru acelasi post.
  • instituirea pentru angajator a dreptului de a stabili obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora. Propunerea creeaza posibilitatea pentru angajator, dupa consultarea cu organizatiile sindicale sau reprezentantii salariatilor, dupa caz, de a stabili obiective si criterii de performanta pentru salariatii proprii. Aceasta masura poate ajuta la cresterea competentei si la gradului de expertiza al salariatilor.
  • modificarea conditiilor in care se poate dispune delegarea salariatului.
      Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile si se poate prelungi numai cu acordul salariatului, din 2 in 2 luni
  • revizuirea cazurilor de incetare de drept a contractului individual de munca pentru acoperirea anumitor situatii nereglementate in legislatia existenta.
  • modificarea criteriilor in cazul concedierilor colective. Principalele criterii care vor fi avute in vedere in procedura concedierilor colective vor cele de performanta si de indeplinire a obiectivelor si in subsidiar, pentru departajare vor fi avute in vedere criteriile de natura sociala. Criteriile referitoare la evaluarea performantelor profesionale vor avea prevalenta.
  • eliminarea interdictiei de a face angajari pentru angajatorul care a dispus concedieri colective pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora. Interdictia de a face noi angajari reprezinta o limitare angajarilor in perspectiva, limitand atat posibilitatile de dezvoltare ale angajatorului si reducand numarul de locuri de munca disponibile pe piata muncii.
  • modificarea termenului de preaviz.

Stiri

10 ianuarie 2010

Mica Reformă a Justiţiei

A intrat în vigoare Legea 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, bine-cunoscută ca „mica reformă”.
16 decembrie 2010

Noul Cod al Muncii 2011

Ministerul Muncii a finalizat proiectul de modificare a Codului Muncii, ce urmează să intre în vigoare din 2011.
Prima pagină   |    Cabinet   |    Domenii   |    Servicii   |    Mediere   |    Mapă   |    Contact
Cabinetul Individual de Avocatura si Mediere STROIE CĂTĂLIN a primit 52381 vizite
CSS valid! Valid XHTML 1.0 Transitional!